Slaapstoornissen (OSAS)
De vraag
Wanneer een patiënt naar aanleiding van een slaapstoornis door de huisarts wordt doorverwezen is vaak nog niet duidelijk wat de problematiek is. Hierdoor ontstaat de kans dat de patiënt bij het eerste bezoek aan de poli bij het verkeerde specialisme terecht komt. Om dit te voorkomen bleek er behoefte aan een effectieve voorbereiding op het eerste consult.
Daarnaast vereist de behandeling van patiënten met slaapapneu (OSAS) vaak een multidisciplinaire aanpak, waarbij een goede samenwerking van verschillende specialismen noodzakelijk is. Het is dan ook van groot belang dat de patiëntgegevens zodanig worden vastgelegd dat zij voor alle betrokkenen toegankelijk zijn.
Onze oplossing
In samenwerking met Pieter Mulder, KNO-arts, is het Slaapdossier ontwikkeld. Het Slaapdossier van AEXIST bevat een intake, waarbij de patiënt thuis een vragenlijst invult. Op basis van de ingevulde vragenlijst wordt vooraf bepaald bij welk specialisme het eerste consult plaatsvindt. Tijdens dit consult kan de medische voorgeschiedenis verder worden aangevuld. Tevens worden de resultaten van het slaaponderzoek vastgelegd in het Slaapdossier. Op basis van de resultaten van het slaaponderzoek en de anamnese wordt het beleid bepaald.
Het Slaapdossier ondersteunt de bij de behandeling betrokken longartsen, KNO-artsen en neurologen bij het opstellen van het behandelplan en het monitoren van de behandeling. Alle betrokken disciplines kunnen de relevante gegevens in het dossier inzien en bijhouden.
Doordat de gegevens gecodeerd worden vastgelegd kan de kwaliteit van de geleverde zorg bovendien inzichtelijk worden gemaakt.
Demo
Geinteresseerd ? Vraag de inlogcode aan via [email protected]